Bonding estetik diş hekimliğinde sık sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Porselen diş İmplant tedavisi ve kanal tedavisi işleminden farklı bir işlemdir. Bu uygulama ile beraber hastanın diş rengine uygun estetik malzeme sertleştirilerek diş uygulanır. Gülüş tasarımı uygulamalarında en çok tercih edilen ve memnun kalınan uygulamaların başında gelir.
Hastalar genellikle bu uygulamayı dişlerinde bulunan ufak problemleri halletmek için tercih ederler. Hastanın bu yöndeki talebinden sonra hekim dişi ayrıntılı bir şekilde muayene eder ve eğer söz konusu tedaviye uygunsa başlanır.
Dişte Bonding Uygulaması Özellikler Nedir?
Bonding uygulamasının diğer tedavi ve uygulamalardan farklı, öne çıkan bazı özellikleri vardır. Zaten bu nedenle çok fazla tercih edilir. Bu özellikleri de şu şekilde sıralayabiliriz;
- Ağız ve diş bakımına dikkat edildiği takdirde çok uzun ömürlü olabilir.
- Yıllık kontrollerin düzenli yapılması ve doğru cilalama ile beraber neredeyse doğal diş rengi ile bire bir aynı olur.
- Genellikle seans sayısı diğer işlemlere nazaran çok daha az olur.
- Tek seansta birden fazla dişe rahat bir şekilde uygulama yapılabilir.
- Uygun olması halinde anestezi bile uygulamaya gerek kalmadan yapılabilir.
- Dişler arasındaki boşlukların tedavisinde kullanılır.
- Şekil bozukluklarında da başvurulabilir.
- Dişlere uygulanırken hiçbir şekilde aşındırma yapılmadan rahatlıkla uygulanabilir.
Kısacası Bonding Uygulaması ile beraber ağız ve diş sağlığını korumanın yanı sıra estetik bir gülüş yakalamak da amaçlanır.
1 – Bonding Diş Ne Demek | Nasıl Yapılır?
Bu uygulama ile beraber ilk olarak dişin yapısına zarar vermeden dişin şeklini ya da rengini değiştirmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. İşlemin dişlere yapılış aşamaları ise şu şekildedir;
- Öncelikle hasta için işleme hazırlık aşamasına başlanır. Dişlerin herhangi bir aşındırma ihtiyacı olup olmadığı ve anestezi yapılmalı mı yapılmamalı mı buna karar verilir.
- Daha sonra ise dişlerin hazırlanma sürecine geçilir. Estetik diş tedavilerinde genellikle Rubber Dam ismi ile bilinen lastik örtü ile dişlerin izole edilmesi gerekir.
- Diş yüzeyi ile dolgu materyali arasında bir bağlantı sağlanması gerekir. Bu yüzden de dişe pürüzlendirici ve bağlayıcı ajanlar uygulanmalıdır.
- Sonraki aşama ise dişe Bonding materyalinin uygulanmasıdır. Söz konusu materyal dişin rengine uygun olarak seçilmelidir.
- Daha sonra ise katman katman uygulanması gerekir. İşlem sırasında genellikle diş ağrısı sağlanmaz.
- Son şekillendirilmesi de yapıldıktan sonra işlem cila ile son bulur.
- Cila aşaması işlem için oldukça önemlidir. Çünkü dişte renklenmeme ve pürüzsüz olması çok önemlidir.
- Bazı işlemlerde bir hafta sonra tekrar cilalama işlemi yapılması gerekebilir. Böylece lekelere karşı daha dirençli olması sağlanır.
2 – Bonding Uygulaması Hangi Dişler İçin Uygundur?
Söz konusu tedavi yöntemi birçok diş probleminde kullanılabilmektedir. En çok uygulandığı durumları ise şu şekilde sıralamak mümkündür;
- Bazı çürük dişlerin tedavisinde kullanılır.
- Kompozit dolgu malzemelerinin sebebi ile ortaya çıkan sorunların estetik çözümü için tercih edilebilir.
- Dişlerin şekillerinin daha estetik bir görünüme sahip olmasını sağlamak için de tercih edilebilir.
- Kuron boyu uzatma işleminde kullanılabilir.
- Ayrık gibi dişlerin estetik bir görünüme kavuşması için kullanılır.
3 – Bonding Uygulaması Kaç Seans Sürer? Nelere Dikkat Edilmelidir?
Söz konusu uygulama nasıl yapılır sorusu konu ile alakalı en çok merak edilen sorulardan biridir. Bonding uygulamasının kaç seans süreceği kaç dişe uygulanacağı ve dişin durumuna göre değişiklik göstermektedir. O nedenle dişin durumu ve diş miktarı dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alır. Bu tedavi sürecinde aynı seans içerisinde 2-3 dişe birden de uygulama yapılabilmektedir. Genellikle de tek seansta halledilebilmektedir. Yine de diş hekiminden diş hekimine göre değişebilir.
Tedaviden yaklaşık bir hafta ya da on gün sonra hastanın tekrar kontrole gelmesi gerekir. Böylece işlemin başarılı olup olmaması kontrol edilir. Aynı zamanda da işlemin uzun ömürlü olup olmayacağına karar verilmiş olur. Söz konusu uygulamanın tek seansta halledilebileceğinden bahsetmiştik. Seans süresi de diş başına 30 ila 60 dk arasında değişiklik gösterebilmektedir. İşlem yapılacak diş miktarı arttıkça doğal olarak işlem süresi ve fiyatı da artış gösterecektir.
4 – Bonding Diş Fiyatları 2022
Bonding diş fiyatları 2022 yılında artan malzeme fiyatlarından dolayı otomatik olarak artmıştır. Kullanılan malzemenin kaliteli olup olmadığına göre de fiyatında değişiklik meydana gelebilmektedir. İşlem yapılacak diş sayısı da fiyata doğrudan etki etmektedir.
Siz de söz konusu tedavinin fiyatını ve diğer ayrıntılarını merak ediyorsanız kliniğimiz ile irtibata geçerek aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.